Home » Przepisy kulinarne – jabłecznik

Przepisy kulinarne – jabłecznik

Jabłecznik
Jabłecznik to jedno z najpopularniejszych rodzajów ciast. Szczególnie dla osoby, która ma trudność z odnalezieniem dla siebie odpowiedniego produktu wyrób domowy będzie szczególnie cenny. Dlatego też warto spróbować samodzielnie przygotować ten przepyszny smakołyk.
Aby nasz jabłecznik był wspaniały trzeba nam:
– 2 łyżeczek żelatyny
– czubata łyżka stołowa cukru pudru
– pół litra śmietany kremówki
– opakowanie galaretki owocowej
– litrowy słoik musu jabłkowego
– ciasto biszkoptowe
jabłecznik Do galaretki przygotowujemy jedną czwartą litra przegotowanej wody, następnie rozpuszczamy w niej galaretkę, dodajemy do całości łyżeczkę żelatyny i studzimy. Z rozpuszczoną galaretką mieszamy mus jabłkowy ze słoika, a śmietanę wraz z cukrem pudrem i łyżeczką żelatyny ubijamy. Mus jabłkowy zmieszany z galaretką nakładamy na ciasto biszkoptowe. Na tak przygotowany podkład wykładamy bitą śmietanę. Przygotowane w ten sposób ciasto można posypać startą białą czekoladą lub zmielonymi migdałami.

Leave your response!

You must be logged in to post a comment.